Νέα

''Πρωταθλητής'' στην οικονομία το  Φυσικό Αέριο κίνησης αυτοκινήτων
20/10/2014
''Πρωταθλητής'' στην οικονομία το Φυσικό Αέριο κίνησης αυτοκινήτων

Το 8ο ‘HiTech EKO Mobility Rally ’ ανέδειξε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ‘FISIKON’, ως το πλέον οικονομικό καύσιμο στην κίνηση αυτοκινήτων. Ο αγώνας διοργανώθηκε για 8η χρονιά (4-5 Οκτωβρίου) και αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally αυτοκινήτου εναλλακτικών καυσίμων.Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 22 οχήματα εναλλακτικών καυσίμων με Ελληνικά και ξένα πληρώματα.

Με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Συντάγματος οι φετινές συμμετοχές προέβαλαν στο ευρύ κοινό και στους ειδήμονες της αυτοκίνησης, τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

Το ‘FISIKON’ συμμετείχε στον αγώνα με δύο εργοστασιακά αυτοκίνητα διπλού καυσίμου CNG (Compressed Natural Gas - φυσικού αερίου κίνησης αυτοκινήτων) ένα AUDI A3 1,4 G-TRON και ένα VOLKSWAGEN GOLF VARIANT 1,4 αναδεικνύοντας το φυσικό αέριο κίνησης, όχι μόνο ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο με μεγάλη απόδοση αλλά και ως το οικονομικότερο όλων, σύμφωνα με την κατάταξη οικονομίας. Συγκεκριμένα, την πρώτη και δεύτερη θέση στην κατάταξη οικονομίας κατέλαβαν τα δύο αυτοκίνητα ‘FISIKON’ διπλού καυσίμου CNG και βενζίνης, με πρώτο το AUDI A3 1,4 G-TRON, με πλήρωμα τους κ.κ. Ν. Παπαπάσχο Νικόλαο (οδηγός) και Γ. Τσιμένογλου (συνοδηγός) και δεύτερο το VOLKSWAGEN GOLF VARIANT 1,4 με πλήρωμα τους κ.κ. Θ. Παπαπάσχο (οδηγός) και Δ. Στεργιώτη (συνοδηγός).

Οι καταναλώσεις των οχημάτων για την κάλυψη των 548 χλμ του αγώνα ήταν:

1. AUDI A3 1,4 G-TRON : 16,61 kg φυσικού αερίου (CNG) και 2,29 lt βενζίνη, συνολικού κόστους € 19,56.

2. VOLKSWAGEN GOLF VARIANT 1.4 : 18,9 kg φυσικού αερίου (CNG) και 3,64 lt βενζίνη, συνολικού κόστους € 21,59.

Το τρίτο αυτοκίνητο στη σειρά κατάταξης οικονομίας, ένα MAZDA 6 υγραερίου-βενζίνης, είχε περίπου τη διπλάσια κατανάλωση για την ίδια απόσταση.

Το “Fisikon”, το φυσικό αέριο στην κίνηση αυτοκινήτων είναι οικονομικότερο συγκρινόμενο με τα άλλα συμβατικά καύσιμα, είναι ασφαλές, δεν νοθεύεται και παράλληλα θεωρείται το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, λόγω των μειωμένων εκπομπών που εκλύει.

Η ΔΕΠΑ αναπτύσσει δίκτυο πρατηρίων “Fisikon” στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, με στόχο την προώθηση της οικονομικής και καθαρής αυτοκίνησης στην Ελλάδα.

Περισσότερα Νέα