Νέα

ΗΜΕΡΙΔΑ TRANSPORT SHOW FISIKON
05/06/2014
ΗΜΕΡΙΔΑ TRANSPORT SHOW FISIKON

ΗΜΕΡΙΔΑ
Φυσικό Αέριο, το καύσιμο κίνησης της νέας εποχής
 
Η ΔΕΠΑ έλαβε μέρος στην έκθεση «TRANSPORT SHOW 2014» που πραγματοποιήθηκε στο ΜΕΚ Παιανίας από τις 29/05/2014 έως τις 01/06/2014, με περίπτερο στο οποίο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά επαγγελματικά οχήματα CNG της VW (Caddy), της FIAT (Doblo), της MERCEDES (Sprinter) και της IVECO (Daily και ελκυστήρας STRALIS).
Οι επισκέπτες της Έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να κάνουν test drive στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και να διαπιστώσουν τα πλεονεκτήματά τους.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης, η ΔΕΠΑ οργάνωσε επίσης Ημερίδα στον συνεδριακό χώρο αυτής, την Κυριακή 01/06/2014, με θέμα: ‘Φυσικό Αέριο, το καύσιμο κίνησης της νέας εποχής’’. Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Μεταφορών,  κ. Μ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο πρώην Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και  Δικτύων, κ. Μ. Βορίδης.
Ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο Νομοθετικό έργο του Υπουργείου, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων, στην ίδρυση πρατήριων CNG (ΦΕΚ 674 Β/18-03-2014), καθώς και στη δυνατότητα μετατροπής βενζινοκίνητων οχημάτων σε διπλού καυσίμου CNG, σύμφωνα με τον Κανονισμό ΟΕΕ/ΗΕ R-110 (αριθμός Απόφασης 10852/715/30-05-2014), τονίζοντας ότι η στήριξη του Υπουργείου στην Ανάπτυξη της Αεριοκίνησης είναι δεδομένη.
Ο κ. Βορίδης ακολούθως, αναφέρθηκε στη σημασία και τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξή της αποτελεί σταθερό στόχο της Κυβέρνησης.
Ο ομιλητής της ΔΕΠΑ κ. Στέφανος Οικονομίδης, αναφέρθηκε στους Στρατηγικούς Στόχους του προγράμματος ανάπτυξης της Αεριοκίνησης στην Ελλάδα και στις ενέργειες της ΔΕΠΑ, που πραγματοποιούνται με την σταθερή υποστήριξη της Πολιτείας.
Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο κ. Γεώργιος Χατζόπουλος, Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, ο οποίος  αναφέρθηκε σε στοιχεία της αγοράς, στις διεθνείς ανοδικές τάσεις της χρήσης του φυσικού αερίου στις μεταφορές είτε ως CNG είτε ως LNG, στις προοπτικές της Αεριοκίνησης στη χώρα μας και στις τεχνολογίες του μέλλοντος.
Οι επόμενοι ομιλητές αναφέρθηκαν σε Νομοθετικά θέματα, σε θέματα μετατροπής κινητήρων βενζίνης ή πετρελαίου σε διπλού καυσίμου με CNG και τέλος, εκπρόσωποι από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσίασαν τα νέα μοντέλα CNG και την στρατηγική των εταιρειών τους σε αυτόν τον τομέα. 
Ακολούθως, παρατίθεται το πρόγραμμα της Ημερίδας και οι σχετικές παρουσιάσεις:
 
κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, Υφυπουργός Μεταφορών
 
 
κ. Μάκης Βορίδης, πρώην Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
 
«Η ανάπτυξη της «αεριοκίνησης» στην Ελλάδα»
κ. Οικονομίδης Στέφανος, Αναπληρωτής Δ/ντής Στρατηγικής & Εταιρικής Ανάπτυξης
ΔΕΠΑ Α.Ε.
 
«Φ.Α., Οδηγώντας την αυτοκίνηση στο μέλλον»
κ. Χατζόπουλος Γεώργιος, Σύμβουλος Στρατηγικής & Εταιρικής Ανάπτυξης
ΔΕΠΑ Α.Ε.
 
«Νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με στόχο την απελευθέρωση της αγοράς και την ανάπτυξη της «αεριοκίνησης» αυτοκινήτων στην Ελλάδα»
κ. Κουζής Αργύρης, Πολιτ. Μηχανικός-Πολεοδόμος, Τμήμα Εγκαταστάσεων, Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
 
«Μετατροπή βενζινοκίνητων οχημάτων για κίνηση με Φυσικό Αέριο    (Bi-Fuel
κ. Καπετανάκης Γιώργος, Τεχνικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης
ΙΔΕΕΑ Ε.Π.Ε.
 
«Τεχνολογίες DieselBlend, διαδικασία, μετατροπή, πλεονεκτήματα, απόσβεση εγκατάστασης»
κ. Καραμπίλας Πέτρος, Γενικός Διευθυντής
ΙΔΕΕΑ Ε.Π.Ε.
 
«Diesel / CNGDualFuel – Το Φ.Α. στις οδικές μεταφορές»
κ. Αμπατσίδης Γεώργιος, Τεχνικός Διευθυντής
NATURAL GAS TECHNOLOGIES
 
 «Πρωτοποριακές λύσεις Φυσικού Αερίου από την MercedesBenz»
κ. Ευαγγελούλης Αντώνης, Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Οχημάτων
MERCEDES BENZ ΕλλάςΑ.Ε.Ε.
 
«Οφέλη από την χρήση του Φυσικού Αερίου και τάση της αγοράς»
κ. Καραβέλλας Παναγιώτης, Brand Manager Fiat Professional
FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS A.E.

Περισσότερα Νέα